Tuin met niveauverschillen 2016-12-13T15:37:00+00:00

Project Description

Tuin met niveauverschillen

De tuin mocht bijna helemaal leeg gemaakt worden, ook het zwembad mocht weg. De vijver bij het huis, 2 dakplatanen achter het hoofdterras en meerdere hoge bomen achterin de tuin op de hoge helling mochten blijven. Een mooie nieuwe indeling, overzichtelijk en gemakkelijk, met symmetrie,beetje speels en strak, dat waren de wensen van de tuineigenaren. De dakbomen vormen een omlijsting van het zicht naar achteren. Het flinke niveauverschil is opgevangen door het gazon in 2 niveaus lager te plaatsen, met robuuste opsluitblokken er tussen. Het achterste terras ligt weer iets hoger, hierdoor krijg je balans in de tuin.De paden links en rechts van de tuin lopen hellend, zodat ook mensen die slecht ter been zijn, naar het achterste terras kunnen gaan. Onderweg loop je langs verschillende soorten bloemen en planten. Deze beplanting moest laag blijven. De vijver is gebleven bij het hoofdterras en is aangevuld met een gezellig vlonderterras die iets boven de vijver uitsteekt.

Fotografie: Perry Filippini  www.passiefoto.nl

Klik links of rechts op de foto om naar een volgende foto te gaan.