Project omschrijving

Over deze bedrijfstuin:

Deze bedrijfstuin hoort bij het bedrijf SSEB: Smart Solutions Engineering Boxmeer

Voor dit bedrijf mochten we een bedrijfs-tuinontwerp maken, de aanleg verzorgen en tevens verzorgen wij het onderhoud d.m.v. een onderhoudscontract. Het gehele jaar ziet de tuin er daardoor representatief uit en laat het een positieve indruk achter op de bezoekers.

SSEB is een ingenieursbureau waar een team van ervaren engineers ontwikkelt, optimaliseert, simuleert, analyseert, berekent,controleert, tekent en automatiseert. Er wordt gewerkt voor diverse sectoren en aan diverse producten. Klanten schakelen SSEB in op onderdelen of voor het gehele projectmanagement.

SSEB heeft de kennis, creativiteit en ervaring in huis om te ondersteunen bij innovaties, productontwikkeling en procesoptimalisatie vanuit de verschillende vakgebieden mechanica, pneumatiek, hydraulica, automatisering, aandrijftechniek en robotica.

De blikvanger van deze tuin wordt tevens het bedrijfslogo bij het prachtige pand: Vanuit het hoge, smalle raam aan de voorzijde komt een verhoogd ‘pad’ van roestvrijstaal de tuin in en aan het einde gaat het ‘pad’ met een hoek van 90 graden de lucht in met hierop het SSEB-logo. Dit ‘pad’ is nog in aanmaak, maar bij deze alvast de bedrijfstuin zoals die er nu uit ziet. De nieuwe foto’s volgen nog als het logopad van rvs klaar is.

De opdracht voor ons was om een strak ontwerp te maken, waarbinnen het logo goed tot zijn recht zou komen. Mooie  zichtlijnen, een rustige chique uitstraling en grote groepen beplanting met evt. bloemen in de kleur wit.

Oud-Hollandse tegels liggen rondom het pand, deze hebben we gecombineerd met moraïne-grind.

Hoge, smalle zuilbeuken aan de voorzijde, in een strakke rij, brengen hoogte en zorgen ervoor dat het pand extra goed tot zijn recht komt. Vakken met de stijlvolle, witbloeiende Hydrangea paniculata ‘Limelight'(die in het najaar zacht verkleuren naar roze), de prachtige wintergroene bamboe Fargesia nitida, de wintergroene Liriope muscari ‘Monroe White’ en het siergras Pennisetum alopecuroides zorgen in alle seizoenen voor variatie en een stijlvolle uitstraling.

Aan de achterzijde hebben zuilLiquidambars de hoofdrol. Deze wijzen de weg naar de parkeerplaatsen en naar de hoofdingang. Liquidambars hebben van het voorjaar en in de zomer frisgroen blad en in het najaar een prachtige herfstkleur. Als bodembedekker hebben we de Liriope muscari ‘Monroe White’ toegepast. Deze bloeit wit van augustus tot en met oktober en vormt straks een mooi dicht,wintergroen vak. Bij de parkeerplaatsen staan hagen van de wintergroene Prunus lusitanica. Deze groeit langzaam en daardoor is er minder onderhoud. Langs een van de gevels hebben we een rand wintergroene Helleborus niger toegepast. Deze bloeit wit wit van januari tot en met april en zorgt daardoor als vroeg in het jaar voor kleur. Aan de buitenzijde van de haag langs de perceelgrens staat een rij van Hydrangea paniculata ‘Limelight’, zodat de beplanting aan de voorzijde en aan de achterzijde een eenheid is. Het omliggende, minder fraaie gebied, wordt nog netjes gemaakt door de gemeente.

Fotografie: www.passiefoto.nl

Vanaf foto 8 zijn afbeeldingen uit de 3D-ontwerppresentatie