Project omschrijving

In deze tuin met Engelse sfeer kun je op verschillende plekken romantisch zitten. Zowel bij het huis als achter bij de berging kun je onder een veranda zitten, 4 dakbomen zorgen voor extra sfeer en schaduw.

Pergola’s boven het pad zorgen voor dieptewerking en sfeer. Clematissen en doorbloeiende, Engelse klimrozen gaan er nog in groeien, de foto’s zijn gemaakt net na de aanleg.

Een weelderige border, die druk bezocht worden door o.a. vlinders, bijen en hommels, zorgt voor een natuurlijke Engelse sfeer. De border loopt halverwege de tuin door, haaks op de kijkrichting, Dit geeft een spannend, transparant doorkijkje vanuit weerszijden van de tuin. Het gazon sluit aan op deze border en zorgt voor ruimtelijke werking.

Een waterspel, in de vorm van een vijvertje met waterloop van schalen, zorgt voor extra beleving en sfeer. Ook verschillende soorten vogels komen drinken en badderen.

Bloembakken met stamrozen en verschillende soorten onderbeplanting vormen mooie blikvangers vanuit alle hoeken van de tuin. In de zomer is het een ‘bloemenexplosie’ van heerlijk geurende, doorbloeiende, sterke Engelse rozen. Omdat de bloembakken  (van stapelblokken) langs het hoofdpad gemaakt zijn, zorgen de rozen voor extra beleving als je er dagelijks langs op loopt in de zomer.

Belangrijk is een praktische, rolstoelvriendelijke indeling: het pad en de toegang tot de terrassen zijn minimaal 1.20m breed en er zijn uiteraard geen niveauverschillen/op-en afstapjes in de bestrating. Tevens is het diervriendelijk, de hondjes van de tuineigenaren kunnen er veilig rondrennen: er staat gaas langs de groene afscheidingen en de poort kan op slot.

Deze tuin is onderhoudsvriendelijk door gemakkelijke beplanting en onderhoudsvriendelijke bestrating. De tuineigenaren kunnen bijv. uitgebloeide bloemen verwijderen, maar als er meerdere weken geen tijd is voor de tuin, kijkt het nog steeds netjes.