Project omschrijving

De tuinstijl is helemaal passend bij het jaren 30-huis: klassiek, maar zeker niet ouderwets en oubollig, beetje monumentaal, rust en eenvoud in de materiaalkeuzes (natuurlijke tinten), stijlvol en tijdloos.

Bij een klassieke tuin gaat het om de kunst van het spiegelen met een duidelijk middelpunt, oftewel een symmetrische indeling. Mooie strakke zichtlijnen, goede beplanting, gezellige zitjes en stijlvolle elementen. Het is een combinatie van romantisch en strak:strakke gazons en een strakke padenloop met weelderige bloemenborders.

Gebakken stenen zijn het basismateriaal voor de bestrating. Deze wordt gecombineerd met rustig ogende grote tegels en grind. Een grote eettafel staat jaarrond op het hoofdterras bij het huis. De overdekte buitenkeuken om de hoek zorgt voor extra luxe. I.p.v. een buitenkeuken zou er bijv. ook een jacuzzi kunnen staan.

De achterwand van de buitenkeuken is een robuuste muur, wat een mooi contrast geeft met de groene haag. In spiegelbeeld komt deze muur aan de linkerkant van de tuin terug. Voor deze muur staan 4 grote bloempotten met hangende zomerbloeiende planten erin.

Drie grote vakken met siergrassen en prachtige meerstammige bomen, in het verlengde van het hoofdterras zorgen voor extra beleving.

Je kunt de hele tuin doorlopen via een padenloop. Boven de twee hoofdpaden staan meerdere pergola’s, begroeid met paarsbloeiende Clematis en zachtroze bloeiende en geurende klimrozen voor extra beleving en dieptewerking.

Aan het achterzijde van de tuin staat een stijlvolle veranda met berging, vloer van houten planken, glaspanelen om langer buiten te kunnen zitten ’s avonds , heaters, loungemeubelen en mooie decoratie. In het verlengde van deze veranda kan men lekker afkoelen in het zwembad.

Links van de tuin staan vier dakbomen in het grindterras, voor als men buiten in de schaduw wil zitten. Aan de rechtse kant van de tuin staat een stoer bankje van houten balken. Tussen het grindterras en dit bankje liggen staptegels in het gazon en de borders, voor het praktische, maar ook voor het speelse effect.

De voortuin heeft een duidelijke indeling en heeft dezelfde sfeer als achter: een ruime oprit met staptegels erin die doorlopen langs de gevel naar de rechterkant. Langs de oprit staan vier mooie bomen met onderbeplanting. Voor en langs de gevel staan vier vakken met een groen haagje eromheen en beplanting met jaarrond beleving d.m.v. bloem, blad en wintersilhouetten in het midden.

Leibomen benadrukken het 30-jaren huis gevoel. Een groene strakke haag maakt de tuin helemaal af.