Project omschrijving

3 verschillende ontwerpen voor 1 voortuin, hetzelfde wensenlijstje maar met een andere vormgeving.

Het wensenlijstje: Strakke vormgeving, stijlvolle elementen van cortenstaal, robuuste en duurzame materialen, hoogteverschil tussen de straat en het huis op een mooie manier opvangen, gedeeltelijk hergebruik van het al aanwezige grind, gedeeltelijk hergebruik van beplanting, onderhoudsvriendelijk, de hellende oprit laten zoals die is, een mooie meerstammige boom als blikvanger, veel siergrassen en praktische sfeerverlichting.

Ontwerp 1: Vanuit de oprit kun je naar het verhoogde pad van Oud-Hollandse tegels lopen. Losse tegels in het grind vormen een pad richting de voordeur. Via trapblokken kom je bij de entree. Muurtjes van cortenstaal zorgen voor een stijlvolle grondkering. In de grind staat een prachtige meerstammige boom, links langs de oprit staan schermbomen met onderbeplanting. De overige beplanting wordt toegepast in groepen.

Ontwerp 2: Vanuit de oprit kun je naar het pad richting de voordeur lopen, het pad bestaat uit grote Oud-Hollandse tegels die verspringend worden gelegd op diverse hoogtes. Bloembakken van cortenstaal zorgen voor een stijlvolle grondkering. In de grind staat een prachtige roodbladige meerstammige boom en de beplanting wordt toegepast in groepen.

Ontwerp 3: Vanuit de oprit kun je naar het grind lopen en dan via trapblokken naar het hoger gelegen stuk tuin, vervolgens kun je via ‘verspringende’ grote tegels naar de voordeur lopen. Als grondkering staan er stijlvolle muurtjes van cortenstaal. In de grind staat een prachtige meerstammige boom en links langs de oprit staan zuilboompjes met onderbeplanting. De overige beplanting wordt toegepast in groepen.