Project omschrijving

Het is 1 grote bloemenzee in deze, door ons gerenoveerde, voortuin. Er is relatief weinig onderhoud en in januari beginnen de eerste bloemen van de Helleborus niger/kerstroos al te bloeien. De verhogingen zijn gemaakt van Solumplanken. Dit zijn duurzame houtlook planken, maar er zit geen hout in verwerkt. 4 prachtige potten met het siergras Pennisetum/Lampepoetsersgras vormen jaarrond de blikvangers van de tuin.

Door de strakke vormgeving, het gebruik van meerdere materialen en toepassing van ruim voldoende beplanting met jaarrond beleving heeft de tuin een speels, gezellig en goed verzorgd stijlvol uiterlijk gekregen.

In 1999 hebben we deze voortuin aangelegd in Japanse stijl, na 18 jaar hiervan genoten te hebben wilden de tuineigenaren de tuin een metamorfose geven in een hele andere stijl. Alleen de Ginkgo biloba/Japanse tempelboom en de Acer palmatum/Japanse esdoorn zijn blijven staan. Het kleinere stukje tuin langs de andere zijde van de oprit heeft dezelfde vormgeving en materiaalgebruik gekregen, daardoor is het weer 1 geheel geworden.