Project omschrijving

Een romantische tuin is een speelse, bloemrijke tuin met sfeervolle zitjes, uw eigen paradijs!

Een knusse, intieme sfeer, veel mooie en geurende bloemen in borders en bloeiende klimplanten in pergola’s, verrassende paadjes, doorloopjes, beschutte hoekjes, romantische sfeerverlichting en veilige, gezellige zitplekjes.

Een rechte basis in de verhardingen zorgt voor rust en losse vormen in de bloemenborders zorgen voor een weelderig en natuurlijk effect.
De indeling zorgt voor ruimtelijke werking, de tuin lijkt groter.

Vlinders, bijen, vogels en o.a. egels zijn heel erg welkom in deze natuurvriendelijke tuin, met het beplantingsplan en het tuinonderhoud gaan we daar uiteraard veel rekening mee houden.

De prachtige sfeer van het interieur van binnen komt terug in de sfeer van buiten, omdat we voor natuurlijke materialen gekozen hebben in combinatie met strakke elementen en decoratie en beplanting in pasteltinten.

De berging rechtsachter, de seringenboom bij het huis en de poort tussen de voor-en de achtertuin waren de enige objecten die moesten blijven.
Als je vanuit de voortuin door het poortje naar achteren gaat, loop je eerst onder de weelderig begroeide pergola door en tussen de natuurlijke borders.

Achterin komt over de hele lengte komt een stijlvolle veranda, de vloer is ongeveer 20 cm verhoogd, met o.a. duurzame houten vlonderplanken (of houtlook-tegels), een buiten-vloerkleed, loungemeubels, een kachel, een barbeque en mooie decoratie van natuurlijke produkten.
De aankleding, zoals de kussens en fleece-dekens op de bank en de vaasjes, worden gekozen in pasteltinten, zodat de sfeer van de veranda en de bloemen straks prachtig bij elkaar passen.
Om het hoogteverschil te overbruggen liggen er voor de veranda, tussen de beplanting door, Oud-Hollandse trapblokken.
Tevens loop je onder een weelderig begroeide pergola door met heerlijk geurende bloemen voor het romantische effect.

De al aanwezige berging wordt qua materiaal bekleed in de zelfde stijl als de veranda.

Bij het wit geverfde huis komen bakstenen te liggen als bestrating voor een mooi contrast.
ook de bloemen geven een prachtig contrast met de witte muur.

Tussen het kleinere terras bij het huis en de veranda liggen Oud-Hollandse staptegels in een mooie grindsoort of in het gazon.
Beide is mogelijk (zie foto’s), de keuze is afhankelijk van de gewenste uitstraling en hoeveel tijd men aan de tuin wil besteden.
Als je naar de veranda gaat, loop je eerst onder 2 fruitbomen door en kun je in het najaar een appeltje plukken.

Aan de linkerzijde kan men ’s avonds nog van de avondzon genieten op de zitelementen die tevens als houtopslag dienen.
Als je lekker warm bij de vuurschaal zit, hoef je niet op te staan om eerst hout te halen.
Zitkussens in pasteltinten geven de bankjes een romantisch uiterlijk.

Door onze 3D-presentatie van het ontwerp konden de tuineigenaren meteen visualiseren hoe het eruit zou kunnen komen zien.

Het 3D-filmpje van dit tuinontwerp staat op onze site: www.tuin-aanleg.nl , op facebook (Hoveniersbedrijf Miggiels & Van Amstel) , op Linkedin (Elle Miggiels) en uiteraard op ons youtube-kanaal (Hoveniersbedrijf Miggiels&Van Amstel)

Als we straks de tuinaanleg verzorgd hebben, maken we hetzelfde filmpje nog een keer, maar dan in het echt.