Project omschrijving

Een gezellige, sfeervolle tuin met een Italiaans tintje, het hoofdterras bij het huis met schaduw d.m.v. een schaduwdoek, een stijlvolle veranda met berging achterin de tuin, grote tegels combineren met gebakken stenen, een waterpartijtje, evt. bloembakken, gazon en beplanting waar ze jaarrond van kunnen genieten waren de belangrijkste wensen van de tuineigenaren.

De tuin grenst aan een natuurlijke omgeving en het is de bedoeling dat er geen erfafscheiding komt aan de achterzijde, zodat de tuin op een natuurlijke manier overgaat in de omgeving. Vanuit het bankje heb je zicht op zowel de tuin als de omgeving.

Het waterpartijtje is zichtbaar vanuit alle hoeken van de tuin. 2 gebogen roestvrijstalen buizen doen dienst als waterlopen. De achterwand is gestapeld met blokken van natuursteen voor een Italiaanse sfeer. In de bak waar het water in loopt liggen Pebblestones, dat zijn prachtige ovale, gladde stenen en hebben een sjieke uitstraling.

Op het hoofdterras staat constructie van alumium staat op het hoofdterras, d.m.v. rails kan het schaduwdoek open of (gedeeltelijk) handmatig dicht geschoven worden. Langs de staanders van de constructie worden druivenstruiken geleid voor een Italiaanse sfeer.
Grote tegels van 1×1 m zorgen voor een rust en weinig onderhoud.
Witte meubels gecombineerd met rotan stoelen en sierkussens in verschillende kleurtjes en printen zorgen voor een unieke uitstraling.

Langs de gevel ligt grind, zodat er geen water tegen de muur opspat en dat de ramen goed gewassen kunnen worden. Rechts van het pad ligt ook een stukje grind, hierin staan 2 zuilLiquidambars. De zuilvorm is een knipoog naar Italië en deze boompjes hebben frisgroen blad in de zomer en schitterende herfstkleuren in het najaar.

Het bijgebouw bestaat uit een veranda en een berging. De berging kan d.m.v. glaspanelen dicht gemaakt worden. Zo kunnen de tuineigenaren extra lang genieten van de tuin.

Een witte bloembak van aluminium, gevuld met siergrassen, zorgt voor een frisse uitstraling tussen de planten.

Wintergroene Ilexbollen, passend bij de Italiaanse sfeer, vormen de basisbeplanting langs het pad, witte sieruien geven deze wintergroene border een gedeelte van het jaar een extra beleving. De overige beplanting verdeeld over de hele tuin zorgt voor jaarrond beleving qua afwisseling in hoogtes, bloemkleuren, bloeitijden, bladvormen, bladkleuren, herfstkleuren, wintersilhouetten en plantsoorten. Er staan vaste planten, bolgewassen, heesters en bomen. Achterin de tuin staat een grote meerstammige krentenboom. Deze boom stond er al en wordt in ere opgenomen in het nieuwe tuinontwerp.