Project omschrijving

Rust en eenvoud met sterke, rechte en krachtige lijnen en weinig onderhoud zijn kenmerkend voor deze strakke voortuin.

Het robuuste pad van 1×2 m Oud-Hollandse tegels ‘loopt door’ in de oprit van bakstenen, zodat de oprit bij de voortuin betrokken wordt. De tegels vormen een mooi contrast met de bakstenen door het verschil in kleur en grootte. Langs de zijgevel groeien siergrassen (Pennisetum) met daartussen sieruien (Allium ‘Purple Sensation), zodat de oprit een sfeervolle uitstraling heeft gekregen.

2 meerstammige bomen (Koelreuteria paniculata) vormen mooie blikvangers in het halfverhardingsmateriaal ‘Padvast’. Ook in de winter zonder blad hebben deze bomen een prachtig silhouet.

Aan weerszijden van het pad (van dezelfde tegels als langs het huis), bevindt zich een rechte border beplant met 1 soort beplanting: Salvia ‘Caradonna’. Dit zorgt voor een rustige en stijlvolle uitstraling. De planten worden druk bezocht door o.a. bijen, hommels en vlinders.
Nog een rechte border is gevuld met een ander soort beplanting: Hydrangea ‘Limelight’. Deze hortensia lijkt qua uiterlijk op Hydrangea ‘Annabelle’ (bolhortensia), maar blijft ook na een flinke regenbui overeind staan.

Voor de haag, die de voortuin van de achtertuin scheidt, staan Anemones en Campanula’s voor extra beleving van de seizoenen.