Project omschrijving

Door het prachtige uitzicht op het water, de verschillende terrassen, de mogelijkheden voor watersport en het onderhoudsvriendelijke karakter van deze tuin krijgen de tuineigenaren een vakantiegevoel in hun eigen tuin.

Het bovenste gedeelte is gemaakt op het vloerpeil van de woning. Het loungeterras bij het huis (met loungemeubelen, decoratief buitenvloerkleed, decoratie en een parasol) krijgt een extra knus gevoel door de grote witte potten achter de bank met beplanting. Een grote tafel met een bank en losse stoelen zorgt ervoor dat men er heerlijk buiten kan eten, evt. met familie en vrienden. De muur met ‘open raam’ geeft het uitzicht een soort van ‘passe-partout’ Het uitzicht wordt zo extra geaccentueerd en het voelt alsof je meer privacy hebt.

Glad gestucte witte muren geven een mooi contrast met de muren met donkergrijze steenstrips. De grijze langwerpige tegels in halfsteensverband, het pad van houten planken haaks op de kijkrichting en de zwarte ‘Beach Pebbles’ onder de strakke witte watertafel van ADEZZ vormen een prachtig contrast met het groene gras, de Parrotia-bomen en de kleurrijke beplanting. De watertafel is ook vanuit binnen een bijzondere blikvanger.

Via een strakke trap loop je naar de lager gelegen tuin aan het water. Vanuit de aanlegsteiger kun je in je eigen boot stappen of een rondje gaan zwemmen, daarna kun je je heerlijk afspoelen onder de buitendouche. Dagelijks zwemmen er zwanen en ganzen en andere watervogels voorbij de tuin.Vanuit het vlonderterras bij de aanlegsteiger kun je van het prachtige uitzicht genieten en ’s avonds evt. van de warmte van de vuurschaal.

In de zeer kleine voortuin staat een strakke witte bloembak, helemaal in de stijl van de watermuur in de achtertuin. Hierin staat Ophiopogon planiscapus ‘Niger’/zwarte slangebaard met decoratieve Allium / sieruien erin.De bak is op de maat van het raam gemaakt.

Fotografie:    1 t/m 7 Elle Miggiels

8 t/m 20 Perry Filippini www.passiefoto.nl